Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nästa generationens hälsolandskap

ASG 2024-2025

Flera sjukhusområden närmar sig snabbt sitt bäst-före-datum. Som ett resultat av detta pågår det flera byggprocesser för framtida sjukhusområden, både här i Lund, men också runt om i Sverige och internationellt. Men inkluderar dessa byggprocesser verkligen alla avgörande aspekter för just hälsa?

Entré till stor glasbyggnad med texten: Take care of each other över ingången. Exteriör. Dagtid. Foto.
Foto: Generisk bild. Unsplash.

Traditionellt har utvärderingar av sjukhus fokuserat på processer, styrning och på tekniska aspekter av driften, medan patienternas och personalens upplevelser har reducerats till enkelt mätbara aspekter i form av kliniska resultat eller kostnadsanalyser. För att kunna navigera i det komplexa landskap som framtidens hälso- och sjukvård utgör, är det av central betydelse att anta ett annat tillvägagångssätt för att förstå hur framtidens vårdbyggnader kan bidra till medkänsla som en nödvändig aspekt i framtida hälsolandskap. 

Medlemmar

Henrik Loodin (koordinator)
Jonas Borell
Martin Garwicz
Christopher Mathieu
Pimkamol Mattsson
Johan Mårtensson
Anna Houmann
Johannes Lindén
Åsa Thormählen (adm.)

Anknutna medlemmar
Göran Lindahl, Chalmers, Centre for Healthcare Architecture
Peter Lanbeck, Region Skåne
Thomas Wallén, Helsingborgs stad